امنیت پاراگلایدر را جدی بگیرید!

امنیت پاراگلایدر 

امنیت پاراگلایدر و تمام نکات مربوط به آن!

ما آدم ها، دلمان می خواهد که پایمان روی زمین سفت و محکم باشد. اگر قرار باشد که پرواز کنیم، باید خیالمان از امنیت و ایمنی راحت باشد!

کافیست نگاهی به تجهیزات هواپیما یا هلیکوپتر بندازید تا متوجه شوید که چقدر این فاکتور در طراحی وسایل پرواز حائز اهمیت است.

امنیت پاراگلایدر نیز فاکتور بسیار مهمی است و به هنگام طراحی آن و صدور گواهی های مختلف، مورد توجه است!

آیا پاراگلایدر ایمن است؟ از کجا مطمئن شویم که خلبان پاراگلایدر، به شکل قابل اطمینان و ایمنی پرواز می کند؟ چقدر احتمال خطر وجود دارد؟ در چه شرایطی نباید پرواز کنیم؟

در این مقاله از وبسایت پاراگلایدر تهران می خواهیم در خصوص امنیت پاراگلایدرها حرف بزنیم و به تمام سوالات بالا پاسخ دهیم. اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوالات هستید، به اسکرول کردن این متن ادامه دهید.

آیا پاراگلایدر ایمن است؟

امنیت پاراگلایدر 

آمارها نشان می دهد که پرواز با پاراگلایدر، به اندازه ی یک رانندگی با ماشین ایمن است. در واقع، همانقدر که ریسک تصادف با ماشین وجود دارد، ریسک اختلال در پرواز نیز وجود دارد.

بنابراین می توان گفت که پاراگلایدر، وسیله ای ایمن است که می تواند لذت پرواز را به شما بچشاند.

فاکتورهای زیادی در ایمنی پاراگلایدر موثر هستند که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم:

فاکتورهای موثر در امنیت پاراگلایدر

به طور کلی، چند مسئله می تواند امنیت پاراگلایدر را افزایش دهد:

  • تجهیزات باکیفیت

یکی از اصلی ترین فاکتورهایی که به شکل مستقیم مربوط به امنیت پاراگلایدر است، تجهیزات باکیفیت می باشد. هرچه این تجهیزات، جدیدتر و مدرن تر باشند، پرواز ایمن تری را تجربه خواهید کرد.

وقتی که می خواهید به سراغ خرید تجهیزات پاراگلایدر بروید، حتما از کمک ها و راهنمایی های یک مربی حرفه ای پاراگلایدر بهره ببرید.

تجهیزات نو و با کیفیت کمک می کند تا به هنگام پرواز، اختلال کمتری پیش بیاید.

  • مهارت خلبان پاراگلایدر

یکی دیگر از فاکتورهای مهم برای پرواز ایمن با پاراگلایدر، مهارت خلبان است. افراد زیادی هستند که بدون کسب آموزش های حرفه ای، گواهینامه خلبانی دریافت کرده اند اما در صورتی که می خواهید خلبان ماهری شوید و ایمنی پروازتان را بالا ببرید، حتما به سراغ کسانی بروید که بهترین آموزش ها را در اختیار شما قرار می دهند.

آموزش پاراگلایدر به شکل حرفه ای، کمک می کند تا خلبانان مهارت بیشتری پیدا کنند و به شکل ایمن تری پرواز کنند.

  • تحلیل و آنالیز دقیق شرایط آب و هوا

برخی از خلبانان، بدون بررسی شرایط آب و هوایی اقدام به پرواز می کنند. بیشتر این خلبانان به مهارت خود اطمینان دارند اما حرفه ای ترین خلبانان می دانند که بدون بررسی دقیق شرایط آب و هوایی، پرواز با پاراگلایدر جایز نیست.

ابزارهای مختلفی برای تحلیل و آنالیز دقیق شرایط آب و هوایی وجود دارد. خلبانان با توجه به تجهیزات خود و نحوه ی پروازشان، شرایط جوی را می سنجند.

دقت داشته باشید که پرواز ایمن، تنها در بهترین شرایط آب و هوایی ممکن است.

در چه شرایطی نباید پرواز با پاراگلایدر را انجام دهید؟

امنیت پاراگلایدر 

یکی از سوالات مهمی که مطرح می شود، این است که در چه شرایطی پرواز با پاراگلایدر ایمن نیست و نباید انجام شود؟

در ادامه به برخی از فاکتورهای عدم ایمنی پرواز اشاره کرده ایم:

  • در شرایطی که آب و هوا برای پرواز مساعد نباشد
  • موانع زیادی بر سر راه پاراگلایدر وجود دارد( مثل درخت ها، ساختمان ها و…)
  • تجهیزات پرواز دچار عیب و ایراد هستند
  • وقتی که چتر کمکی، مشکل دارد
  • زمانی که به سطح مهارت کافی برای پرواز نرسیده اید
  • وقتی که هنوز در مراحل ابتدایی آموزش پاراگلایدر هستید

رعایت تمام این دستورالعمل ها کمک می کند که پرواز ایمن تری داشته باشید. تنها در این شرایط است که ایمنی پاراگلایدر حفظ خواهد شد.

استانداردهای EN برای طبقه بندی امنیت پاراگلایدر( بر اساس مهارت خلبان)

گفتیم که یکی از اصلی ترین فاکتورهای امنیت پاراگلایدر، مهارت خلبان است. اما نباید از اهمیت امنیت پاراگلایدرها نیز غافل شد. EN، مجموعه ای از استانداردهاست که مشخص می کند هر یک از پاراگلایدرها، تا چه حد برای پروازهای مختلف ایمنی دارند و سطح امنیت پروازشان چقدر است.

با توجه به این تعریف، چهار کلاس ایمنی وجود دارد:

  • کلاس A: پاراگلایدرهایی که بالاترین سطح از ایمنی و کیفیت را دارند و برای تمام پروازها مناسب هستند. هر خلبانی با هر سطح از مهارت، می تواند پاراگلایدرهای سطح A را داشته باشد و با آنها پرواز کند. این پاراگلایدرها مقاومت خوبی در برابر جریان های هوایی دارند و به سادگی دچار اختلال و خرابی نخواهند شد.
  • کلاس B: این پاراگلایدرها نیز امنیت نسبتا خوبی دارند و در برابر آشفتگی و اختلال، مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. اما اساساً برای خلبان هایی طراحی شده اند که سطح مهارتشان بالاتر از مبتدی است.
  • کلاس C: سومین کلاس طراحی پاراگلایدرها، مربوط به پاراگلایدرهایی است که ایمنی متوسطی دارند. به همین دلیل مخصوص خلبانانی هستند که مهارت بالایی در کنترل پرواز دارند. در واقع خلبانانی که به تکنیک های اصلاحی آشنا هستند، بهتر می توانند این پاراگلایدرها را کنترل کنند. به عبارت دیگر اگر خلبان ماهری نیستید و به پرواز در شرایط غیرایمن عادت ندارید، بهتر است سراغ این پاراگلایدرها نروید.
  • کلاس D: این پاراگلایدرها، در شرایط آب و هوایی بد، واکنش های شدیدی از خود نشان می دهند و برای کنترلشان، نیازمند مهارت بالایی در پرواز خواهید بود. این پاراگلایدرها نیز مخصوص خلبان هایی هستند که اشراف کامل به تجهیزات خود دارند و با مهارت بالای خود، می توانند تکنیک های اصلاحی را انجام بدهند. در ضمن به طور مداوم در شرایط آب و هوایی بد پرواز کرده اند و به این وضعیت عادت دارند.

 

توجه به کلاس های EN در انتخاب پاراگلایدر می تواند سطح ایمنی پروازتان را افزایش دهد. خلبان هایی که در مراحل ابتدایی آموزش پاراگلایدر هستند، بهتر است به سراغ پاراگلایدرهایی بروند که در کلاس A دسته بندی شده اند. به این ترتیب ریسک پرواز خود را تا حد امکان پایین می آورند.

سرعت پرواز با پاراگلایدر

امنیت پاراگلایدر

یکی از اصلی ترین سوالاتی که توسط هنرجویان پاراگلایدر پرسیده می شود، این است که سرعت پرواز تاثیری در امنیت پاراگلایدر دارد یا خیر؟!

واقعیت اینجاست که پاراگلایدرها، تجهیزات پرسرعتی نیستند. پرواز با این وسایل، آرامش زیادی می طلبد و لذت ناب پرواز را به همراه دارد. اگر به دنبال سرعت بالا هستید، توصیه می کنیم به سراغ کایت سواری بروید.

به همین دلیل نمی توان گفت که سرعت پرواز با پاراگلایدر، تاثیر خاصی در ایمنی پرواز خواهد داشت.

سوالات متداول

در ادامه به بخشی از مهم ترین سوالات شما در خصوص امنیت پاراگلایدر پاسخ داده ایم:

  • آیا لباس خاصی وجود دارد که امنیت پرواز را بالا ببرد؟

بهتر است برای پرواز، لباسی بپوشید که دست و پا گیر نباشد. هرچیزی که سرعت واکنش شما را کم کند، ممکن است منجر به ایجاد خطر در طی پرواز با پاراگلایدر شود. بهترین لباس، بادگیرهای سبک و دستکش های راحت هستند که سرعت عمل شما را نمی گیرند.

  • برای یک پرواز ایمن، باید چند ماه آموزش پاراگلایدر ببینیم؟

مدت زمان آموزش شما به مهارت و استعدادتان بستگی دارد. برخی از افراد در مدت زمانی کمتر از 3 ماه، قادر به پرواز هستند. اما برای کسب مهارت در پرواز پاراگلایدر، باید حداقل دوره مبتدی پاراگلایدر را طی کرده باشید. در دوره های امنیت پرواز پاراگلایدر، تمام فاکتورهای افزایش ایمنی پاراگلایدر دوره خواهد شد.

  • آیا بال های گران قیمت، می توانند ایمنی پرواز را بالا ببرند؟

بال پاراگلایدر، مهم ترین تجهیزات پاراگلایدر است. بنابراین هرچقدر کیفیت بالاتری داشته باشد، احتمال اختلال در پرواز کمتر خواهد شد. البته ناگفته نماند که مهارت خلبان در کنترل بال، اثرگذاری بیشتری در ایمنی پرواز دارد.

نتیجه گیری

در انتها باید بگوییم که امنیت پاراگلایدر، اهمیت زیادی دارد. گرچه پاراگلایدر یکی از ایمن ترین تفریحات هوایی است اما در نظر داشته باشید که بدون رعایت نکات ایمنی، نمی توان انتظار داشت که یک پرواز بدون خطر داشته باشید.

در این مسیر، توصیه می کنیم که راهنمایی های مربی خود را جدی بگیرید و مطمئن شوید که تجهیزات شما، کارایی لازم را دارند.

در نهایت امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

لینک مفید

پرواز تفریحی

نوشتهٔ پیشین
با ساختار بال پاراگلایدر آشنا شوید!
نوشتهٔ بعدی
چرا رنگ چتر پاراگلایدر مهمه؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید